Opleiden

Opleiden

Werken en leren, iets voor jou?

Werken en leren iets voor jou? JIJ helpt je graag met het maken van deze keuze.

Werken en leren

Vandaag de dag hoor je het steeds meer, werken maar ook leren, het volgen van een BBL opleiding. Deze combinatie heeft als groot voordeel dat je geld verdient en daarnaast ook nog eens een diploma ontvangt als specialist in het vak. Je gaat een betaalde opleiding volgen waarbij je baangarantie hebt. Je gaat een leerwerktraject volgen waarbij je naar school gaat om alle theorie te leren. Bij een van onze opdrachtgevers, een erkend leerbedrijf ga je aan het werk om alle kneepjes van het vak te leren.

Er ligt een interessante toekomst in een van de meest belangrijke sectoren van de Nederlandse economie: de techniek. Een gouden toekomst waarin je verzekerd bent van een baan waarin je kunt doorgroeien en bouwen. Op dit moment is overal in de markt een groot personeelstekort en is er veel vraag naar vakmensen. Er is namelijk meer dan genoeg werk voor denkers, doeners, spierbundels en knappe koppen. Om aan de slag te gaan heb je alleen nog de juiste diploma’s en certificaten nodig. JIJ Uitzendbureau helpt jou daar graag bij! Werk jij op dit moment in de detailhandel en wil jij graag aan de slag in de bouw? Omscholing is mogelijk! JIJ Uitzendbureau kijkt graag samen met jou welke BBL opleiding het beste aansluit bij jouw kwaliteiten en toekomstplannen.

De voordelen van werken en leren

De voordelen van werken en leren wil je natuurlijk graag weten voordat je aan de slag gaat met je nieuwe uitdaging. Het volgen van een BBL opleiding brengt namelijk een verandering in je leven met zich mee. JIJ Uitzendbureau heeft daarom de voordelen van het volgen van een BBL opleiding voor je op een rijtje gezet, zodat jij zeker weet dat je de juiste keuze maakt! De voordelen van werken en leren zijn:

  • Je leert de juiste vaardigheden en kennis om je nieuwe beroep goed te kunnen uitvoeren.
  • Je doet veel werkervaring op en krijgt de juiste begeleiding.
  • Je ontvangt salaris voor je werkzaamheden; zodat je naast je werk leuke dingen kunt gaan doen!
  • Je vergoot je netwerk in het vakgebied; zodat je opvalt bij werkgevers.

Ben jij al overtuigd over de voordelen van werken en leren bij JIJ Uitzendbureau? Lees dan snel verder om te kijken welke BBL opleiding het beste bij jou past!

BBL opleidingen

Via JIJ is het mogelijk om een BBL opleiding te volgen. Dit kan binnen de branches techniek, bouw en groen. Je kan o.a. kiezen uit de volgende opleidingen;

  • Leerling rietdekker
  • Leerling stukadoor
  • Leerling service monteur
  • Leerling installatiemonteur
  • Leerling zonnepanelen monteur
  • Leerling (allround)hovenier

Een BBL opleiding houdt in dat je 4 dagen per week aan het werkt bent en 1 dag in de week naar school gaat. De dagen dat je aan het werk bent krijg je betaald, waardoor je goed kunt sparen en in je vrije tijd met je vrienden iets leuks kunt doen. Als beloning? Aan het einde van je opleiding heb jij ook nog eens een erkend diploma! JIJ adviseert dan wel om je examens te halen. Meer weten over het BBL stappenplan

VCA certificaat behalen

Bij JIJ Uitzendbureau heb jij ook de mogelijkheid om je VCA te behalen! Het hebben van een VCA certificaat is vaak verplicht in de bouw en techniek. Op deze manier ben je op de hoogte van alle veiligheidsregels, gezondheid en milieu op de bouw en weet jij als geen ander hoe je risicovolle werkzaamheden uitvoert. Ben jij al in het bezit van je VCA? Dan is dit mooi meegenomen als je aan de slag gaat voor ons!

Wist je dat: een VCA certificaat 10 jaar geldig is?

Enthousiast geworden om te gaan werken en leren? JIJ Uitzendbureau komt graag met je in contact!

Veelgestelde vragen

Werken en leren via JIJ Uitzendbureau, hoe werkt dit?

Je gaat werken bij een van onze opdrachtgevers. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Je leert gelijk in de praktijk het vak doordat je meeloopt met een ervaren leermeester. Alle praktijkervaring doe je op bij het bedrijf waar je doordeweeks werkt. Daarnaast ga je 1 dag in de week naar school om alle theorie te leren.

Hoeveel dagen per week werk ik? En hoeveel dagen ga ik naar school?

Meestal werk je bij een BBL opleiding 4 dagen (32 uur) in de week. Je gaat 1 dag in de week naar school. Dit is vaak een vaste dag. Soms komt het ook voor dat je in de avond naar school gaat. Dit verschilt per opleiding en leerjaar.

Betaal ik ook kosten voor mijn opleiding?

Nee, je betaalt geen kosten voor de opleiding. Het is wel zo dat JIJ Uitzendbureau samen met jou een overeenkomst opstelt. Hierin staat o.a. vermeldt dat als jij je opleiding haalt JIJ Uitzendbureau jouw studiekosten betaald. Mocht jij je opleiding niet halen of eerder stoppen dan moet jij je opleiding terug betalen.

Wat ga ik verdienen?

Wat je gaat verdienen tijdens je BBL opleiding hangt af van meerdere factoren. In Nederland werken we met meerdere Cao’s. Afhankelijk van het beroep dat je gaat uitvoeren en leren wordt je ingeschaald in een Cao. Daarnaast is een factor dat er gekeken wordt naar je leeftijd en in welke leerjaar je zit. Het minimumloon in Nederland is vanaf 21 jaar.