BBL opleiding - JIJ Uitzendbureau

BBL bij JIJ

BBL Opleidingen

Via JIJ is het mogelijk om een BBL opleiding te volgen. Dit kan binnen de branches techniek, bouw en groen. Je kan o.a. kiezen uit de volgende opleidingen;

  • Leerling rietdekker
  • Leerling stukadoor
  • Leerling service monteur
  • Leerling installatiemonteur
  • Leerling zonnepanelen monteur
  • Leerling (allround)hovenier

Een BBL opleiding houdt in dat je 4 dagen per week aan het werkt bent en 1 dag in de week naar school gaat. De dagen dat je aan het werk bent krijg je betaald, waardoor je goed kunt sparen en in je vrije tijd met je vrienden iets leuks kunt doen. Als beloning? Aan het einde van je opleiding heb jij ook nog eens een erkend diploma! JIJ adviseert dan wel om je examens te halen.

JIJ Uitzendbureau - diensten - BBL - kantoor JIJ

Veelgestelde vragen

Werken en leren via JIJ Uitzendbureau, hoe werkt dit?

Je gaat werken bij een van onze opdrachtgevers. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Je leert gelijk in de praktijk het vak doordat je meeloopt met een ervaren leermeester. Alle praktijkervaring doe je op bij het bedrijf waar je doordeweeks werkt. Daarnaast ga je 1 dag in de week naar school om alle theorie te leren.

Hoeveel dagen per week werk ik? En hoeveel dagen ga ik naar school?

Meestal werk je bij een BBL opleiding 4 dagen (32 uur) in de week. Je gaat 1 dag in de week naar school. Dit is vaak een vaste dag. Soms komt het ook voor dat je in de avond naar school gaat. Dit verschilt per opleiding en leerjaar.

Betaal ik ook kosten voor mijn opleiding?

Nee, je betaalt geen kosten voor de opleiding. Het is wel zo dat JIJ Uitzendbureau samen met jou een overeenkomst opstelt. Hierin staat o.a. vermeldt dat als jij je opleiding haalt JIJ Uitzendbureau jouw studiekosten betaald. Mocht jij je opleiding niet halen of eerder stoppen dan moet jij je opleiding terug betalen.

Wat ga ik verdienen?

Wat je gaat verdienen tijdens je BBL opleiding hangt af van meerdere factoren. In Nederland werken we met meerdere Cao’s. Afhankelijk van het beroep dat je gaat uitvoeren en leren wordt je ingeschaald in een Cao. Daarnaast is een factor dat er gekeken wordt naar je leeftijd en in welke leerjaar je zit. Het minimumloon in Nederland is vanaf 21 jaar.