Waddeneiland - duinen - JIJ Uitzendbureau

Ameland

Over Ameland

Het eilandleven van Ameland bloeit vier seizoenen lang, elk met haar eigen unieke charmes. Het hele jaar door kun je genieten van de gezelligheid in de dorpjes, de rijke cultuur en, natuurlijk, het adembenemende strand. Klaar voor een avontuur op Ameland?

Vuurtoren Ameland JIJ Uitzendbureau

Leven op Ameland

Op Ameland is er altijd iets nieuws te ontdekken. Verken het hele eiland op een chopper of beleef het 27 kilometer lange strand te voet, zwemmend of met je surfboard! Voor degenen die liever ontspannen, biedt Ameland sfeervolle beachclubs.

En dat is nog niet alles! Hier zijn wat extra hoogtepunten die Ameland nog specialer maken:

  • Ameland is hipster, vegan én surfdude-proof.
  • Jaarlijks vindt het MadNes Festival plaats - een combinatie van surf, skate en muziek.
  • Kunstliefhebbers kunnen genieten van de jaarlijkse Kunstmaand.
  • Het Rôggefeest en het Beach Rugby Festival voegen een feestelijke noot toe.

En over Brandingraften gesproken - een unieke activiteit waar je samen met vrienden of collega's de strijd aangaat tegen de branding van de Noordzee in een rubberboot.

Hoe kom je er?

Bereik Ameland met de veerboot vanuit het Friese Holwerd, waar je in ongeveer 50 minuten over de Waddenzee vaart. Voor de haastigen is er de sneldienst, die je in slechts 20 minuten naar Ameland brengt.

Auto's zijn 'gewoon' toegestaan op Ameland, behalve in de centra van Hollum en Nes. Reserveer je autoplek op de veerboot op tijd, want de beschikbaarheid is beperkt. Sneldienst-gebruikers moeten hun auto achterlaten op het vasteland.

Ga jij voor Ameland?

Word deel van het eilandleven op Ameland! Ontdek diverse horeca vacatures op onze website bij WAD’NWERK en vind de perfecte eilandbaan die bij je past. Solliciteer nu en laat het avontuur beginnen! Bezoek onze website voor meer informatie. WAD’NWERK - Werk, Woon en Beleef op Ameland!

Bekijk alle vacatures op Vlieland, Terschelling en Ameland

Terug naar WAD'N WERK pagina

Zie je een workation op dit eiland wel zitten, schrijf je dan in bij WAD'N WERK.